4 September 2009

Hayya Bil Jihad
hati yang sakit,jiwa yang mati,iman yang lemah dan ruhani yang semakin ketandusan zat-zat mahmudah...


sampai bila semua ini akan menguasai diri kita???Dimanakah kekuatan kita sebagai khalifah di muka bumi Allah yang maha indah ini??Segampang itukah kita diperalatkan oleh syaitan durjana yang sememangnya menginginkan kehancuran anak-anak Adam??Semudah itukah hati dan jasad kita terbang melayang menuju lembah yang penuh kejahilan lagi hina???


Ayoh anak-anak muda pewaris bangsa,pewaris agama dan juga pewaris sunnah Rasullullah S.A.W..Bangunlah kalian,sedarlah kalian semua.Jika bukan kita yang sendiri menyedarkan diri kita sendiri,siapa lagi???Jika bukan kita yang mulakannya dulu,siapa lagi???Marilah kita sama-sama bangkit...sama-sama bangun mencari erti jihad yang sebenar...Jihad yang bukan sekadar nama...Jihad yang tidak semestinya di medan peperangan...tetapi jihad pada diri kita sendiri...Jihad pada hati, jiwa dan ruhani yang semakin kritikal tahap keimanannya...


Kalian semua bisa melakukannya!!!!Buktikan pada dunia, umat Muhammad S.A.W bukan lemah..Buktikan pada mata-mata yang selama ini menghina Islam, bahawa Islam bukan untuk ditindas dan dicerca tetapi Islam adalah agama suci yang melambangkan perpaduan sejagat.


Tinggalkanlah dunia kalian yang sekarang ini penuh kepura-puraan...tinggalkanlah dunia kalian yang sekarang ini penuh dengan tipu daya syaitan.Tinggalkanlah dunia mat rempit, ketagihan dadah dan maksiat di sana sini...Mulakanlah kembali...Tidak salah tersedar sekarang dari anda tidak langsung berpeluang untuk sedar..Ingatlah,pintu taubat sentiasa terbuka selagi anda mencuba mencarinya...Allah tidak pernah zalim pada hambaNya tetapi diri kita sendiri zalim pada diri sendiri.


P/s: entry di atas adalah untuk renungan kita bersama. Aku juga manusia yang tidak pernah lari dari kesilapan silam. marilah kita sama-sama perbaiki diri kita bukan sahaja dari fizikal bahkan ruhani yang sentiasa layu dek keseronokkan dunia. Mantapkan iman, suburkan jiwa dan semailah hati dengan zat-zat mahmudah yang diredhai Allah S.W.T


sekian untuk kali ini...peace!!!! :p

Tiada ulasan:

Catat Ulasan