26 Februari 2012

the childish things

Assalammualaikum w.r.t


Lagi seminggu cuti semester akan berakhir, maka bermulalah perjuangan terakhir bergelar mahasiswa di bumi UiTM sebelum graduation day #eceh.konon mood sedih lah sangat. disebabkan bila dah nak semester akhir barulah dapat merasa voucher buku rm200 yang diberikan kerajaan, #thank you government!# makanya timbullah disitu satu perasaan excited untuk bershopping alat-alat tulis yang comel-comel seperti zaman tadika dan darjah satu dahulu walaupun tempoh pembelajaran hanya kurang dari setengah tahun lagi.


bercakap pasal the childish things ni, teringat zaman mula-mula nak masuk tadika dulu. semua benda nak comel  lah kan. dari beg, botol air sampailah ke alat tulis. bila satu benda hilang,balik rumah nangis-nangis mengadu kat mak.alahai!shame on me. satu lagi childish thing yang masih teringat adalah main kejar-kejar,main masak-masak takpun main anak patung kertas yang boleh tukar-tukar baju. even kena leter beli benda berkertas bagai macam tu, still beli jugak. minat plus hobi punya pasal. #entah macam mana la perangai anak aku pulak nanti#


bila dah masuk sekolah rendah, pergi sekolah main doktor dengan pesakit pulak dengan kawan-kawan. kononnya cita-citaku.#ahah!#almaklumlah, time tu karier yang famous amous pun doktor, takpun cekgu,takpun polis. manalah tahu engineer bagai ni. sampailah ke zaman matrik,bila dah sedar hakikat bahawa diri tak ada soul dengan biology.#eceh lagi# makanya, bertukarlah cita-citaku. so,beep.beep future process engineer wanna be. InsyaAllah.#sumpah macam tak percaya#


okay selain main doktor-doktor, zaman aku kecik-kecik dulu agak famous jugak dengan berbiodata nih. setiap seorang mesti ada buku biodata yang dah di decorate kan dengan colourfull nya. lepas tu passing-passing satu sekolah tulis biodata masing-masing. masa tu jugaklah kakak angkat, adik angkat, abang angkat yang berangkat-angkat jugak menjadi. tapi aku percaya, gejala 'angkat' ni still lagi berleluasa dikalangan adik-adik sekalian kan. haih.macam-macam kenangan zaman kanak-kanak dulu. berwarna-warni. sedar tak sedar dah masuk 20an dah. pergi sekolah jumpa cekgu-cekgu, first soalan yang ditanya, 'bila nak kahwin?'.uhhh. anyway, thanks to all my teacher since my pre school until university. may Allah bless all of you.




thank you for reading!!




notapalalutut: semester terakhir untuk mengEnjoykan diri sebelum bergelar pekerja yang berdedikasi. Good luck for those yang at the same line as me.


13 ulasan:

  1. comelnya gambar tuh! awak punya?? :)
    hihi.

    BalasPadam
  2. comel ja pic kat atas..hehe

    BalasPadam
  3. saya bru tringat pasl main dktor2 ni!!yg biodata tu mmg kenangan giler la

    BalasPadam
  4. ifa-hahaha.awak pun alami pengalaman yg sama jugak eyhh..

    izzura- ye pembaris itu..haha.comel kan.

    BalasPadam
  5. paling tak best gunting tuh..tumpul.hihihi

    BalasPadam
  6. hehhe..zmn2 tu mmg comel..bdk2 skrang main lg ke ngan sume2 mnde tuh...(^^,)

    BalasPadam