7 April 2010

Assalammualaikum w.r.t.
Salam sayang dan salam ukhuwah buat sahabat-sahabat seperjuangan yang majoritinya tika ini sedang berjuang menghadapi peperiksaan akhir semester. Exam aku jugak dah semakin hampir, bahang mulai terasa disegenap urat saraf dan kapilari darah.*ayat Bio*. Tapi yang peliknya aku still lagi boleh berFacebook dan berBlogging seperti tiada apa2 pun yang akan berlaku.*Wake up nadia!!!!haish..banyak assingment, report and project that you must submitted before final exam. And the exam is just two weeks from now!!!* Tapi aku tetap aku dan beginilah aku sejak dari sekolah lagi. Niat dalam hati, nak pulun study tapi hampeh habok pun takdak.*agak-agaknya aku je ke yang jadi begini???* Anyway, good luck buat sahabat-sahabat yang tengah struggle dok exam tuh.
Cakap pasai pulun study ni, mengingatkan aku pada arwah sahabat baikku, Sayuti yang dah meninggalkan dunia ini tahun lepas. Rindu pada arwah...masyaAllah hanya Allah je yang tahu. Suara dan senda gurau arwah masih terngiang-ngiang kat telinga aku. Seperti baru semalam aku bergelak ketawa bersamanya. Bila mengingatkan arwah, secara tiba-tiba semangat untuk study berapi-api dalam jiwa. Suatu ketika dulu kami pernah berjanji untuk belajar rajin-rajin dan berjaya dalam hidup. Arwah selalu bercerita pada aku tentang familiynya dan arwah juga menanam azam untuk memberikan kehidupan yang lebih terjamin pada familynya. Tapi, apakan daya...Allah Maha Kuasa..dia pergi dulu sebelum sempat menunaikan janji-janjinya pada family. Sehingga saat ini kalau aku teringatkan arwah, airmata mesti tak dapat ditahan daripada mengalir. Beliau seorang sahabat yang amat baik. Sentiasa memahami keadaan aku walau aku susah atau senang. Moga rohnya ditempatkan dikalangan yang beriman..amin~

Sebenarnya kisah arwah sahabatku ini boleh dijadikan semangat pada kita semua bahawa, menuntut ilmu lah sehingga ajal di hujung halkum. Ilmu takkan habis walaupun ke peringkat tertinggi kita belajar. So, menuntut lah ilmu selagi masih bernyawa..
That's all from me. Off for a while until my exam is over. jangan rindu2 sama gua yek..hahahaha..new post will coming soon.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan