26 Januari 2012

love after marriage

Assalammualaikum w.r.t

malam-malam bebuta macam gini,bercakaplah pulak pasal percintaan selepas berkahwin, memang naiss sangatlah kan.secara tetiba, aku tertarik dengan kisah Ally Iskandar dengan Farah Lee sehingga mereka mendirikan rumah tangga. sangat manis dan berseri wajah kedua-dua pengantin baru itu.mungkin disebabkan penangan hubungan yang terjalin atas dasar cinta dan tanggungjawab kepada Allah S.W.T.MasyaAllah..how beautiful it is.dan disebabkan tu jugak,aku mula tertarik dengan konsep bercinta lepas berkahwin.tapi..am i deserved to get this too?only Allah knows.

semua manusia di muka bumi ni,nakkan kasih sayang dan rasa dicintai.siapalah yang tak nak kann.tapi, adakah jalan yang kita pilih untuk mendapatkan kasih sayang itu dengan cara yang betul dan diredhai?tepuk dada,tanya iman.tak dinafikan,aku pernahlah jugak tersilap pilih jalan.aku pilih untuk bercouple.and from my experience,bercinta sebelum kahwin ni takde lah bahagia sangat.tak boleh nak buat apa-apa pun.tapi,bila sesuatu perhubungan itu dah halal disisi Allah,even senyuman yang dilemparkan pada pasangan boleh mendatangkan pahala yang berganda.amazing kan?subhanallah..

sekarang ni,after breakup tak dinafikan hidup aku semakin tenang dan lebih fokus. memanglah bila tengok kiri kanan depan belakang semua member-member bercouple bagai,terdetik macam best jugak bila ada boyfriend ni.tapi at the same time,terfikir akan bakal husband nanti.alangkah kesian dan sedihnya diri dia andai dia dapat tahu bakal isteri dia ni pernah bermesra-mesraan dengan lelaki lain sebelum dia.dan sudah tentu,aku juga taknak dia bermesra-mesraan dengan perempuan lain sebelum aku.i'm very sure that all of you want the same things right.haih penatlah hoi bercinta bagai nak rak dengan orang lain lepastu kahwin dengan orang lain.so, because of that i dont want to couple anymore.i just want to couple and to be loved by my husband only. Peeps,please pray that it will come true.

so,peeps..for those yang dah getting married or plan to getting married,congratulations.terimalah pasangan anda seadanya kerana hanya dia yang terbaik yang dijanjikan oleh Allah untuk anda.and for those yang bercinta monyet,please stop it before it hurt you more.berpegang pada janji Allah,lelaki yang baik untuk perempuan yang baik dan begitu jugak sebaliknya.so,apa-apa pun yang kita buat akan relate dengan pasangan kita nanti.jika diri kita baik,maka baiklah jugak pasangan kita itu.jika diri kita berada di landasan yang betul,maka begitu jugalah pasangan kita.insyaAllah...

thanks for reading!lots of love!

notapalalutut: ketaq habeh satu badan hoii nak present fyp.wish me luck peeps!pray for me too!



7 ulasan:

  1. setuju dgn 'bercinta sebelum kahwin ni takde lah bahagia sangat.tak boleh nak buat apa-apa pun'... =)

    BalasPadam
  2. ala-ala cinta dlm gemersik kalbu

    BalasPadam
  3. fatten:haaa kannn.xbest mane pun
    edy:a'ah lebih kurg mcm tu jugak la.tapi,xnak la kawen dlm keadaan mcm tu..huhu.

    BalasPadam
  4. nice entry.
    ye, byk yg kate brcinta lps kwin tuh lbey bek.
    anda sndri mnilainyerr.
    up to others laa kn :)

    BalasPadam
  5. yup.betul tu.semua pendapat bergantung
    pada diri masing2.

    BalasPadam
  6. Like this entry..
    Pengalaman bercinta banyak mengajar kita..

    Baru break, so perasaan cemburu pada kawan-kawan yang dah berpunya sangat tebal

    BalasPadam
  7. a'ahhhh kannn.hehe.
    xpe.belajar dr pengalaman.

    BalasPadam