13 Mac 2011

~LDR~

Assalammualaikum w.r.t~
Wazzup eberybady!!hahaha..lama ngak ketemu ya. Baru saja berchatting dengan my besties Nadiatul Amalina. Lebih kurang sama kan nama kami berdua??banyak gilerrr hot story yang kitorg bercerita. Macam bertahun gile tak jumpa padahal baru hujung tahun lepas dapat jumpa. One of that story is about LDR. Ha...macam nama alat hape ntah..LDR ni adalah 'long distance relationship' ye kawan2. WAU!!!menarik kan??certain orang tak berapa nak suka 'long distance relationship' ni tapi shaye shangat shuka!!!heeee..menarik ape, 'long distance relationship' ni. Saya sangat respect sesiapa yang ada 'long distance relationship' ni. Nak tahu sebab apa??
sebab....
  • MENCABAR. bila ada 'long distance relationship ni, masing-masing kena jaga diri masing-masing. Time ni la boleh melakukan ujian kesetiaan antara satu sama lain. Almaklumlah, bila dah jauh antara satu sama lain, macam-macam benda boleh terjadi. Tapi, kalau pandai jaga diri, mesti boleh hidup punya!!!chaiyok2!!
  • KURANGKAN MAKSIAT. haaa...ni yang terpenting sekali. bila dah jauh, of course la tak bole keluar dating kan...so bila tak dating, kurang la sikit buat dosa. ea x??tapi kalau dah tak boleh dating dengan si jauh, jangan plak dating dengan si dekat ye..*paham je la, tak paham pun kena buat-buat paham jugak sebab ini sangat penting, lagi sekali SANGAT PENTING ye kawan2*
  • JIMAT. mesti semua tertanya-tanya kan sebab apa jimat??sebab tak payah keluar duit untuk pergi dating, tak payah topup sehari RM30 semata-mata nak bergayut sampai panas telinga *selagi tak meletop handphone tu memang dok bergayut situ lah*, dan jugak tak payah nak shopping semata-mata nak beli 'baju dating'. jimat kan??? tak percaya, cuba try.
so, apa kata anda???best kan kalau ada 'long distance relationship', bila si dia balik Malaysia je, terus kawen.hahaha..opsss!!kerja dulu la..kumpul duit banyak-banyak, baru bole kawen.

p/s: congrats Nadiatul Amalina diatas penemuan Mr.Aussie(pure melayu ok pliss jgn salah paham). Kebahagiaan kau tu aku dapat rasa sampai ke shah alam ni ha. semoga kau punya 'long distance relationship' itu berkekalan sampai akhir hayat~


dapat kosa kata baru:
~berakhirnya sesebuah hubungan adalah bermulanya perhubungan yang baru, yang lebih bermakna dalam hidup~so, jgn putus asa bila putus cinta, Allah always be there for u~

2 ulasan:

  1. awwwwww,jangan la sebut namaku begitu dengan mr aussie.malu aku.HAhAHAa

    BalasPadam